Betonfúrás – zaj és por nélkül, gyorsan is pontosan

betonfúrásHa betonfúrásra van szüksége, valószínűleg különféle épületgépészeti és elektromos vezetékeket akar elhelyezni. Ezeknek új nyomvonalat kell kialakítani – ha azonban a vasbeton falakon és födémeken, téglafalakon keresztül kell ezt megtenni, az rendszerint zajos, poros, rendkívül zavaró hatásokkal járó munka a hagyományos vésés-bontás.

Ráadásul gyakran még annak ellenére is pontatlan a végeredmény, és sokat kell utána visszajavítani, és nem kevés időbe telik a munka elvégzése.

 

Hogyan ígérhetünk mégis sebes és precíz munkát a betonfúrás során?

Szakembereink állványos fúrógépet használnak, amely gyémánttechnológia segítségével készíti el a furatokat. Ennek köszönhetően a munka során nem kell tartani a felesleges rezgéstől – és így a fülsiketítő, frusztráló zajtól sem –, ahogyan a porképződés problémájával sem kell foglalkozni. További előnye ennek a módszernek, hogy a hagyományos betonfúrási technikákkal ellentétben a fúrás helyét nem kell a betonvasakhoz igazítani.

 

Mit vállalunk?

Szakembereink sok-sok éve foglalkoznak ezzel a nagy szakértelmet és precizitást megkövetelő tevékenységgel. Magfúró berendezéseink segítségével 10 és 700 milliméter közötti átmérőjű furatok elkészítését vállaljuk. Ezek a betonfúrás útján létrehozott furatok alkalmasak arra, hogy bennük épületgépészeti csöveket, kábeleket vagy huzalkötegeket, elektromos vezetékeket helyezzenek el.

A betonfúrás történhet a falra merőlegesen vagy más szögben, alulról felfele is, mélységük több méter is lehet a hosszabbító száraknak hála. Általában vizes fúrást végzünk, kisebb átmérőjű furat vagy tégla anyagú fal esetén azonban szárazfúrást is végezhetünk.

Mit használunk a betonfúráskor?

betonfúrás állványosÁllványos fúrógépünk három fő részből áll (motor, fúróállvány és persze a fúrókorona). A teljesítmény 1700 és 7500 W között változik – mindig a feladathoz igazítjuk, a szükséges betonfúrás paramétereihez.

Azt, hogy milyen típusú motort és koronát használunk, elsősorban a fúrandó anyag milyensége dönti el – a tégla, beton, vasbeton, erősen vasalt beton és más fajták mind különféle megközelítést igényelnek.

150 milliméteres átmérő alatt mesterembereink kézből, állvány használata nélkül is képesek a precíz fúrást elvégezni.

 

Kiemelt szolgáltatásaink: