Aljzat, térbeton, padló vágás

betonvágás födémenAkár építkezésről, akár átalakításról legyen szó, sokszor felmerülhet, hogy szükség van a vízszintes, sík felületek átalakítására, átszabására – az aljzat, a padló azonban nem egyszerűen megmunkálható terület.

Még ha burkolattal nincs is gond, a betont megmunkálni nem egyszerű feladat, szakember segítsége nélkül szinte lehetetlen úgy, hogy valóban a kívánt eredményt kapjuk.

Cégünk szakemberei gyakran foglalkoznak a térbeton, az aljzat, padló, aszfalt dilatáció vágásával. Olyan feladat ez, amelyet már jól ismerünk és megvannak hozzá az eszközeink, hogy gyorsan és problémamentesen elvégezzük. A technika, amelyet ilyenkor alkalmazunk, a síkvágás.

Hogyan csináljuk?

A síkvágás alapvetően az aszfalt és a térbeton, a vasbeton födém vágására szolgáló technológia. Emellett dilatációs hézag vágására is kiemelten alkalmas.
A legproblémásabb ilyenkor természetesen a hozzáférés kérdése – éppen ezért a síkvágógép kerekeken tolható, és így nem csak egyszerűen kezelhető, de egyben nagyfokú pontosságot is tesz lehetővé az aszfalt és betonvágás során.

Eszközeink:

betonpadlóvágás A síkvágógép rendszerint igen nagy teljesítményű szerkezet, amelyet elektromos vagy még inkább dízelmotor hajt meg. A két típus közötti különbség elsősorban a felhasználási terület. A szabadban nagyobb munkákra elsősorban a dízelmotoros önjáró gépeket használunk, amelyek nagyobb teljesítménnyel szolgálnak, vagy benzinmotoros kisebb modelleket, amelyek mozgékonyabbak. Zárt térben ezek értelemszerűen már csak egészségügyi, biztonsági szempontból sem használhatóak, ám manőverezhetőség és kezelhetőség szempontjából is előnyösebb beltéren a könnyebb, szétszedhető villanymotoros síkvágó gépek használata.

A tárcsaméret változó lehet, ettől is függ, hogy milyen vágásmélység lehetséges – 300 milliméterestől egészen az 1200 milliméteresig léteznek tárcsák. Szakembereink 32 centiméteres vastagságig bármilyen beton, vasbeton aljzatot könnyedén átvágnak.

Bízza mindig szakemberre!

Mint általában a betonmegmunkáló eszközök, a síkvágó gépek is nagy teljesítményű és igen veszélyes eszközök. Használatuk igencsak elterjedt, ám nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a pontos és legfőképpen biztonságos munkavégzés csak akkor lehetséges, ha a gépet rutinos szakember kezeli.

Kiemelt szolgáltatásaink: