Beton roppantás

Adott a dilemma:

beton roppantásMit tehetünk egy nagy (például ajtó-) méretű betondarabbal, amelyet az épületen belül vágtunk ki a falból? Nyilván ki kell vinni, önjáró munkagéppel azonban sok estben nem férhetünk hozzá – marad tehát a kézi megoldás.

A betonroppantás az a technika, amely ezt lehetővé teszi, ráadásul a vésésnél kevesebb porral jár, rezgés és lárma nélkül.

Ez a technika 30 centiméteres vastagságig alkalmazható, ez azonban azt jelenti, hogy a hasonló feladatoknál szinte kivétel nélkül bevethető.

A betonroppantó

Cégünk az igényes szakemberek által leggyakrabban használt, vízhűtéses Hydrostress BZ betonroppantó fejet és BW-2 hidraulikus tápegységet alkalmazza.

A gépet mindenkor két tapasztalt szakember üzemelteti – erre már csak azért is szükség van, mert a szerkezet teljes súlya nem kevesebb, mint 47 kilogramm.

Maga a roppantófej nem más, mint egy CNC technikával megalkotott nagy, patkóformájú alumíniumtömb, egy munkahengerrel és egy acélcsúccsal kiegészítve. A szerkezetet egy 750 atmoszféra nyomású hidraulikus szivattyú hozza mozgásba, amely a betonroppantáshoz 30 tonna nyomóerőt hoz létre.

Egy fogással 15-20 centiméternyi beton roppantható össze, szakembereink tapasztalata alapján igen hatékony technika ez, amely napi 2-5 m3 termelékenységet jelent. Előnye, hogy viszonylag alacsony súlya és mérete, kényelmes kialakítása miatt rendkívül mobilis, nem csak az épületben, de akár állványzaton vagy a háztetőn is használható.

 

Miért praktikus megoldás?

beton roppantás betonroppantó géppelElsősorban azért, mert egyszerű, mégis rendkívül hatékony. A hagyományos véséssel, nagykalapáccsal szemben rezgésmentes technológia. Egy betonroppantó géppel néhány tapasztalt szakember gyorsan eltakaríthatja a felesleges tömböket szinte bárhonnan, miközben mellőzhető a felesleges porképződés.

Végeredményként olyan kisméretű betondarabokat kapunk, amelyeket talicskában vagy akár vödörben is elszállíthatunk gond nélkül. Összességében igen gazdaságos megoldás.

A kezeléséhez két, lehetőleg nagy tapasztalattal bíró szakemberre van szükség – a betonroppantás veszélyes feladat, amelyet teljes munkavédelmi felszerelésben (védőszemüveget, acélbetétes cipőt, védőkesztyűt és acélhálós arcvédő maszkot viselve) végzünk.

Kiemelt szolgáltatásaink: