A gyémántköteles betonvágás a végső megoldás

A legnagyobb vastagságú, legkeményebb anyagú fallal is megbirkózik.

gyémántköteles betonvágásÉpítkezésen, felújításnál vagy bármilyen építőipari jellegű munkánál igen gyakran lehet szükség arra, hogy különböző betonfelületeket vágjunk – ajtókat és ablakokat alakíthatunk így ki, vághatunk födémeket, lépcsőket, oszlopokat vagy éppen aljzatokat.

Mint ebben a szakmában minden téren, itt is kulcskérdésnek számítanak a méretek – a kézi betonvágó eszközök 15-20 centiméterig használhatóak, de a sínes betonvágók is legfeljebb 73 centiméteres vágásmélységgel birkóznak meg. A gyémántkötél ellenben több méteres vágásmélységnél is hatékony.

 

Praktikus választás

A gyémántköteles betonvágás technológia segítségével 73 centiméteres vastagság felett is magabiztosan állhatunk neki a beton, vasbeton szabdalásának. Rendkívül gyors és gazdaságos technológia ez, amely lehetővé teszi, hogy a munkálatokkal a lehető legtempósabban végezzünk. A vízhűtés nem csak a hőmérsékletszabályozásban játszik szerepet, egyben a keletkező port is megköti, rezgésmentes, ráadásul viszonylag csendes megoldásról beszélünk.

A gyémántköteles betonvágás további előnye, hogy különleges körülmények között is megállja a helyét. Segítségével extrém esetben azt is megtehetjük, hogy fém öntvényeket vágunk, hiszen a kötélnek ezek sem jelentenek akadályt. Ennél is komolyabb ütőkártyát jelenthet azonban, hogy szükség esetén víz alatt is használható, azaz a felszín alatti építkezések, elárasztott munkaterület sem jelentenek számára akadályt.

A gyémántköteles betonvágó, ha szakképzett mesterember kezeli, rendkívüli pontosságot tesz lehetővé. Az ezzel a technikával vágott felületek simák és tökéletesen méretpontosak lesznek.

 

Mi ez pontosan?

gyémántköteles betonvágás praktikus választásMaga a „kötél” nem más, mind egy acélsodrony, amelynek minden méterén 40 darab, speciális ipari gyémántokkal bevont gyűrűt találunk. A sodrony átmérője 10-12 milliméter.

Ez a gyémántkötél akár 30 méteres másodpercenkénti sebességgel is vághat, meghajtása és vezetése gumival borított görgőkkel történik.

Előnye, hogy mivel a gyémántkötél meghosszabbítható, a kötelet görgőkkel a vágás helyére vezetjük, így hely hiányában a betonvágó gépet akár távolabb is telepíthetjük.

 

 

Kiemelt szolgáltatásaink: